Az IPC Rendszerek Kft. az Advantech magyarországi képviselete.

Termékek

Ipari PC-k, panel PC-k

Az ipari számítógépek olyan IBM PC kompatibilis, igen megbízható eszközök, melyeket a nem hétköznapi alkalmazási területek megkívánta speciális igények kielégítésére terveztek. Ipari számítógépeket találhatunk a különféle durva ipari környezetben működő alkalmazásokon túl, a légi közlekedés, katonai, orvosi távközlési területeken is ahol a kimagasló rendelkezésre állás alapkövetelmény.

Különleges szolgáltatások is elvárhatók ezen eszközöktől; a rendszernek képesnek kell lennie a folyamatos, megbízható (karbantartás nélküli) üzemelésre, redundáns adattárolásra, távmenedzselésre stb. A megnövelt élettartamú tápegységek, a rezgéscsillapított meghajtó-keret, a szűrt levegőjű túlnyomásos ház, az intelligens hibafigyelés és riasztás stb. segíti ezen készülékek kritikus alkalmazásokba való implementálását.

Beépíthető egykártyás PC-k

A beágyazott számítógépek (CPU kártyák) – egykártyás PC-k, Biscuit PC-k stb. nagy integráltságú speciálisnak tekinthető alaplapok szabványos forma-tényezővel ipari felhasználásra tervezve. Kompakt karbantartást nem igénylő kialakításuknak köszönhetően ideális megoldást jelentenek árusító automatákban, POS terminálokban, különféle KIOSZK alkalmazásokban csakúgy mint a gépvezérlő, kommunikációs kontroller, IT biztonság, épületautomatizálás, mobil rendszerek stb. területeken.

A számítástechnikában korábban elterjedt meghajtók méreteivel egyező méretű (2.5″, 3.5″ 5.25″) változataikon túl a speciális PC/104 90x96mm méretű ISA felületen stack-elhető kártyák mellett megjelentek a rendszer- modul, rendszer-chip csak a processzort és chipkészletet néhány csatolóval kiegészítve tartalmazó, teljes PC funkcionalitással rendelkező miniatűr kártyák.

Ipari PC-re általában jellemző

  • Erőteljes acélház
  • Jelentős elektromágneses árnyékolás
  • Rezgéscsillapított CPU kártya, merevlemez beépítés
  • Hatékony szellőztetés
  • Por elleni védelem
  • Egyedülálló kártyabővítőhely kínálat

Automatizálás és kommunikáció

Az ipari automatizálási eszközök vezető gyártói a PCI, ISA, PC/104, CompactPCI kártyaválaszték kialakítását követően a nagysebességű és pontosságú I/O kártyák kifejlesztésébe kezdtek. Az adatgyűjtő- és vezérlő kártyákon általánosságban egy vagy több funkciót valósítanak meg a következőkből: analóg bemenet, analóg kimenet, digitális bemenet/kimenet, számláló/időzítő. A szoftver skála a speciális hardverek vezérléséhez szükséges eszközmeghajtóktól a teljes alkalmazás-szoftvercsomagig terjed.

A távvvezérelt adatgyűjtő modulok első csoportja a jelkondicionálást végzi, egyszerű installálást követően ezen eszközökkel hatásosan védheti meg eszközeit a fellépő földhurkok, motor-zajok és egyéb EMI hatások ellen. A korábban alkalmazott soros busz koncepciót ma már egyre inkább az ipari Ethernet-en, TCP/IP protokollal működő intelligens távadatgyűjtő modulok alkalmazása váltja fel.

Az ipari kommunkáció csoportba tartozó eszközök feladata (egyszerűen szólva) az adatok továbbítása a perifériák és a PC között. A többportos kommunikációs kártyák az ISA, PCI, PC/104, CompactPCI, PCMCIA foglalatokba helyezhetők és a külvilág felé történő kommunikációhoz soros interfésszel rendelkeznek. Az RS-485-ös ipari kártyák kiemelkedő zavarvédelemmel jellemezhetők, az RS-232-esek olcsók, és könnyen skálázhatóak akár 256 portig, az ipari Ethernet a legnépszerűbb.

Különleges

Speciális, a legfejlettebb technológiákat felvonultató, de jellegüknél fogva ipari alkalmazásnak tekinthető megoldások.

Nagysebességű merevlemez klónozás, tetszőleges interfész, méret, file-szerkezet esetén is. Adatmegsemisítés, hatósági adatmentés zárt notebarcoderól is. Tároló tesztelés, diagnosztika, loggolás.

Intelligens épület automatizálás, fűtés- világítás vezérlés, szórakoztató elektronika, kommunikáció épületen belül és kívül.

Speciális jármű-körülményekhez (tápfeszültség, hőmérséklet, rezgés stb.) tervezett mobil PC eszközök, fejlett interfészekkel.

Kórházi és orvosi alkalmazásokban engedélyezett, különleges panel PC-k a betegágytól a műtőig.

Ipari körülmények között használható IP65-67 védettségű beviteli eszközök. Vegyipari, élelmiszeripari alkalmazásokhoz is.

Tájékoztató és reklám terminálok 24/7 üzemmódra tervezett speciális számítógépei.

Felügyeleti rendszerek képrögzítő eszközei, fejlett hálózati képességekkel